NUSER II  Holbæk  Rejsebreve Billeder Turen Skriv til NUSER-II Forside Sommertogt

   

Chaumont - Marne à la Saône

Kære alle

Vi ligger nu i Chaumont 40 km. og 22 sluser fra Langres, hvor Lis og Niels stiger om bord, hvilket vi glæder os til.

Chaumomt er bl.a. berømt for sin store viadukt på 52 meter høj og 654 meter lang. Påbegyndt i 1855 og den var færdig på godt et år ved hjælp af 2.500 arbejdere, der arbejde dag og nat. Før regnemaskinen og pcéren, (de franske hjerner må have været rimelig veludviklede J)

Det har igen været maleriske og smukke sejldage, hvor det naturmæssigt har vekslet meget. Vi er kommet op i højderne, vi er nu oppe i 254 meters højde.

En af dagene hvor vi sejlede på Marnekanalen, på et sted hvor den er meget smal, kom en peniché imod os. Vi havde valget mellem at blive ”suget” ind til penichéen (der sejlede inde på midten) eller gå helt ind til bredden, hvor der var stengrund og meget lidt vand. Vi valgte det sidste og Nuser II bumpede hen over stenbunden. Det samme skete for TITAN med Christa og Jürgen i en tysk båd. Dejlige mennesker som vi har fulgtes med gennem sluserne de sidste mange dage. Vi har drukket rødvin og champagne med dem, snakket politik og livsanskuelser.

I Joinville var vi inde og se et tidligere royalt ”kolonihavehus” fra 1500-tallet med tilhørende park. ”De” forstod glæderne dengang.

Sluserne er tiltaget i antal og det går stadig opad. Mulighederne for at lægge godt til i sluserne veksler meget. I nogle sluser virker det, som om man har sparet nogle af pullerterne væk, hvilket selvfølgelig fremmer spændingen og udfordringerne, hver gang vi kommer til en sluse og vurderer fortøjningsmulighederne. Man skulle jo nødigt falde helt af på den J.

De sidste dage har der været ”slusemænd” med og det fungerer bare så godt. Det betyder også en indlagt frokostpause på minimum 1½ time, hvor vi også kan nå at se noget, inden vi endelig småsvedige, efter 10-15 sluser, når frem til et sted, hvor man kan overnatte.

Og ja, vi nyder det stadig J

En sommerhilsen fra

"kanalbumser" 

 

 

 

27. juni 2006

 

Billeder-Chaumont

NUSER-II er en Gruno 1050, Bygning nr 153 fra Yachtwerft Gruno b.v. NL - 9974 PJ  Zoutkamp   Holland 

Opdateret den 27.06.2006