NUSER II  Holbæk  Rejsebreve Billeder Turen Skriv til NUSER-II Forside Sommertogt

   

Meaux - Marne floden

Kære alle

Vi nød opholdet i Danmark i maj med at se venner – og tandlæge J.
Helén og Uffe havde indbudt til sammenkomst, og vi havde en dejlig dag, hvor vi sammen med familien kunne fejre at Uffe blev 30 år. Voksen og forhåbentlig stadig med ”barnesind” i behold.

Tog ud i lufthavnen den 29. maj, i god tid – det havde vi - flyet var 2 timer forsinket.

Vi oplevede en formidabel tryg sikkerhedskontrol. Vi vidste selvfølgelig, at vi ikke måtte have skarpe genstande m.v. i håndbagagen, men havde ellers ikke undersøgt det nærmere for andre genstande.

Scanneren viste, at jeg havde 2 lightere i tasken – ups – af sikkerhedshensyn må man kun medbringe en. Som den gode ægtemand Rudy er, fik han den ene lighter og gik om i køen igen med sin bagage. Han kom igennem med min lighter, som jeg så atter fik over i min taske. Senere fandt jeg ud af, at jeg yderligere havde en lighter og en neglefil i tasken – hvad kunne jeg ikke have medført af sikkerhedsrisiko for alle de øvrige passagerer, vel J  

Vi brugte nogle dage tilbage i Paris med at handle, vaske og gøre båden sejlparat. Vi tog af sted lørdag den 3. juni i flot vejr og med knus og gaver fra vores dejlige naboer, samtidig med accept på, at vi var velkomne tilbage i september – hvilket ikke gives til alle.

Vi sejlede 30 km. første dag. 5 sluser, (en ned og 4 op) en tunnel og det tog bare 8 timer J - ventetid ved sluser osv. Ingen problemer.

Vi lagde til for natten på et ikke helt lovligt sted – hvor vi fik tovværket omkring 2 dejlige træer og vi lå bare så fint og flot.  

I dag søndag 1. pinsedag ”kun” 3 sluser og atter en tunnel (igen på 400 meter). I sluse nr. 2. havde vi en lille kikser. Jeg lagde tovværk omkring en glidestang, som vi/jeg troede svarede til en flydepullert. Det gjorde den ikke. Stangen gik ikke helt med op, og da jeg havde bundet tovværk fast til pullerten lå Nuser II temmelig skævt, da vi nåede op til slusekanten. Bordet i salonen væltede og ting fløj rundt omkring i kahytten. Jeg sprang ned efter kniven og skulle lige til at ”cutte” tovværket, da vi fik ”vækket” slusevagten, der var hurtig og sød til at lukke vand ud igen af slusen, til Nuser II var mere i ”vandret” position – hvor er det godt, at vi stadig kan lære noget nyt, ikke J

Men ellers nyder vi at være på ”farten” igen.

Kærlig hilsen

Igen rigtige "kanalbumser" 

 

 

 

5. juni 2006

Billeder-Meaux

NUSER-II er en Gruno 1050, Bygning nr 153 fra Yachtwerft Gruno b.v. NL - 9974 PJ  Zoutkamp   Holland 

Opdateret den 15.06.2006