NUSER II  Holbæk  Rejsebreve Billeder Turen Skriv til NUSER-II Forside Sommertogt

   

Der er gang i den igen her i Paris

Kære alle

Tout de suite – lidt nyheder her og nu

I eftermiddag lige efter frokost så vi en masse nødblus over land og over havnen. Nede ved slusen (modsat Bastille-pladsen) væltede røg op, der lød store brag, der var ild og lyden af hylende udrykningskøretøjer hele vejen omkring havnen. Vi tænkte – ups – er der en båd i brand – eller? Vi gik ned for at se efter og det var en massiv demonstration af brandmænd i uniformer. De fyrede nødblus af, affyrede småbomber (det virkede som det forbudte fyrværkeri derhjemme nytårsaften), tændte ild i forskellige ting. Gendarmeri og politibiler i hobetal.

De protesterede mod deres arbejdsforhold, manglende respekt for deres arbejde og deres tilbage-træknings-alder. Det er OK og normalt at demonstrere her i Frankrig. Men brandmændene gik over gevind (synes vi). Det udviklede sig til kamp mod politiet. Gendarmeriet stod der massivt, men holdt sig i baggrunden, som de er gode til her i Frankrig/Paris. Brandfolkene kastede ting mod politiet, bl.a. stænger fra de telte rundt om havnen efter en antikvariatsudstilling som nu er slut. Brandmændene angreb politiet på broen hen over havnen. De ville over på den anden side, hvor der ligger en politistation. De blev holdt tilbage og der kom massiv forstærkning på begge sider. Der blev kastet stænger, træstykker og små trævogne blev sat i brand og rullet mod politiet. Der blev sat ild til flere ting, bl.a. en affaldscontainer her i havnen.

Politiet brugte enten peber- eller tåregas. På et tidspunkt sved det så meget i øjnene og kunne smages på tungen, at vi gik ned i båden og lukkede vinduer og døre.

3 time efter var der rimelig roligt, men småilds-påsættelser brændte stadig rundt om i havnen. 15 er meldt sårede indtil nu.

Der sker nu mere her i Paris end i Vanløse J

Kærlig hilsen

Pariserbumserne

 

 

Paris den 21. november 2006

Se billederne

Video-1

Video-2

Video-3

Video-4

Video-5

Video-6

Video-7

NB:
HVIS DU HAR EN
LANGSOM
FORBINDELSE
TAGER DET LANG
TID AT ÅBNE
VIDEO-KNAPPERNE

HAR DU MODEM
GLEM DET

 

NUSER-II er en Gruno 1050, Bygning nr 153 fra Yachtwerft Gruno b.v. NL - 9974 PJ  Zoutkamp   Holland 

Opdateret den 21.11.2006