NUSER II  Holbæk  Sidste NYT Billeder Turen Skriv til NUSER-II Forside Sommertogt

   

Frankrig er nu nået vi skulle gerne være i Paris den 17. august 2005

Kære alle

Vi forlod Maastricht den 19. juli og kom ind i Belgien, som er kontrasternes land. Der er områder med tung-industri – rigtig beskidte områder. Men der er så også områder der er meget smukke med rigt dyreliv og smalle kanaler, da træerne vokser ud i kanalen. Vi kom forbi en strækning på ca. 500 meter, hvor der sad lystfiskere skulder ved skulder (det var en konkurrence) med fiskestængerne langt ude i vandet. Rudy sejlede helt ovre i den modsatte side med det resultat, at vi nærmest fik revet et halvt træ med om bord. Nye oplevelser hver dag. Generel er der utrolig mange lystfiskere her langs kanalerne. Vi har ladet os fortælle, at man betaler i dyre domme for en god fiskeplads. Vi snakkede med en ung mand, der stod i silende regn og fiskede, han sagde, at man ikke kunne spise fiskene, så de blev bare smidt ud efter at være blevet fanget. (Mærkelig sport)

Sluserne er ekstremt beskidte og fenderposerne er nu slidt af. Den første nat i Belgien overnattede vi tæt på atomkraftanlæg – hvem sagde Barsebæk ligger tæt på.

Når man kommer ind i Belgien får man udleveret papirer i første sluse for 1 euro og 5 cent – utrolig mange papirer for få penge – det kunne lige så godt være et beskæftigelsesprojekt – da man skal have et stempel i hver sluse – altså der, hvor de gider at stemple. Vi var i Namur et par dage, da det var nationaldag den 21. juli og det var uvist hvilke sluser der var åbne.

Hvad var vores største oplevelse i Namur? – et vasketeria, hvor vi kunne få vasket og tørret tøj – Nå ja, så er der også lige en gammel borg og flotte gamle bygninger – og ikke at forglemme de belgiske øl.

Den 23. juli kom vi lige ind i Frankrig – juhuu – i Jeumont. Vi valgte at sejle ad Meuse og canal de la Sambre. Vi kalder den – den glemte eller oversete kanal. Der er næsten ingen, der sejler der. Kanalen er smal, snor sig meget, men overvejende en meget smuk strækning. Vi har kun sejlet korte strækninger med en del sluser, indtil videre er det højeste 9 sluser på en dag. Men vi er parate til ”store slusedag” i morgen.

På en strækning af 70 km er der 38 sluser, hvoraf de 18 ligger inden for en strækning af 10 km. Det er dem vi starter på i morgen.

Efter Maastricht her vejret været blandet, vi har haft regn hver dag/nat nogle timer. Men nu har vi jo heller ikke ferie – så det er helt fint. Vi nyder stadig vores afvekslende hverdage og styrer støt og rolig mod Paris.

Vi har nu tilbagelagt 1.481 km, og har sejlet 57 km i snit pr. sejldag. Det er da meget godt gået af et par glade amatører, ikke?

Kærlige tanker til feriefolk, arbejdsfolk og de arbejdsfri.

KH

Kanalbumserne

 

 

Jeumont, den 28. juli 2005

NUSER-II er en Gruno 1050, Bygning nr 153 fra Yachtwerft Gruno b.v. NL - 9974 PJ  Zoutkamp   Holland 

Opdateret den 15.02.2006