NUSER II  Holbæk  Rejsebreve Billeder Turen Skriv til NUSER-II Forside Sommertogt

   

Paris – Maj 2007

Kære alle

Nu er det tid til at sige ikke – au revoir – men à bientôt til Paris. Vi har haft 2 dejlige sæsoner her i byernes by, fået dejlige venner i havnen og i Paris og mødt mange andre mennesker, som vi har en god kontakt med. Vi har også fået lært lidt fransk, der dog absolut skal udbygges J. Det har været en pragtfuld tid i Paris, hvor familie, venner, og kolleger har besøgt os. Har vi set alt i Paris? - absolut nej, men vi har set meget og vi har byen på ”rygraden”, men nu skal vi sydpå og have andre oplevelser. Det glæder vi os meget til samtidig med vemoden over at forlade Paris.

Der er blevet passet på os – synligt politi til fods, på cykel, i bil, rollerskaters og til hest.

Vi har set utrolige mange smukke og mindre smukke bygninger, besøgt museer, kirker, bydele og parker.

Vi har været på et dinner croisière med Calife, den mest eventyrlige turbåd i Paris. Ikke noget med plastik og neonlys, men lamper med blødt lys og indvendig et eventyr af Østens mystik. En formidabel aften hvor Paris blev oplevet med en lækker menu, og hvor vi kunne fornemme Paris ”by night” på Seinen. Kan absolut anbefales. www.calife.com

I gennemsnit synker der en båd hvert år her i Arsenal havnen. I år var den en fin gammel træbåd, der ikke var vedligeholdt.
Det er et "uhyggeligt" syn at se en båd under vandoverfladen.
Redningsfolkene kom hurtigt og kunne konstatere, at der ikke var folk om bord.

Valget her i Frankrig har været spændende mellem højre og venstrefløjen. Sarkozy vandt og har bebudet mange nye reformer (en rigtig Rambo) – tiltrængt – men spørgsmålet er om det bliver på den rigtige måde. Vi tror at efteråret bliver ”hedt”, men spændende at følge.

 Vi har fået handlet ind, så vi kan klare de første mange dage uden at se en butik (drikkevaremæssigt de første 2-3 uger, man skulle nødigt vansmægte, vel J).

Turen går mod Valence på Rhonefloden ca. 100 km syd for Lyon og vi vil sende små hilsner undervejs.

Kærlig hilsen

Jytte og Rudy

 

 

Paris den 30. maj 2007

 

Se billeder

NUSER-II er en Gruno 1050, Bygning nr 153 fra Yachtwerft Gruno b.v. NL - 9974 PJ  Zoutkamp   Holland 

Opdateret den 30.05.2007